Slotshof te Gameren

Slotshof te Gameren

Slotshof te Gameren

Gestart met het ontwerp van de Slotshof te Gameren in 2003 voor de woningstichting de vijf gemeenten en gerealiseerd met woningstichting de Kernen, kijken wij als ontwerp en bouwteam trots naar het resultaat.

Aan de oude rivierdijk van de Waal, direct naast de rustige dorpskern ligt het woon-zorghuis De Slotshof te Gameren . Het huis bestaat uit 42 appartementen waar, indien gewenst volledig zorg geleverd kan worden. Deze zorg kan geleverd worden, via een door ons bureau ontworpen toegangsbrug, vanuit het naast gelegen zorgcomplex.

Van de woningen zijn er 24 verhuurd en 18 verkocht. Aan een uitnodigende entree, centraal in het complex, ligt een mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimte met een groot terras, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ontplooien. De woningen liggen in twee gebouwdelen links en rechts van deze ontmoetingsruimte, met haar entrees beschermd gelegen in een ruimtelijk en licht atrium over drie verdiepingen.

Hoewel het voor de kern van Gameren (1800 inwoners), met haar status als gemeentelijk beschermd dorpsgezicht een grote invulling is, heeft het door haar inpassing op de locatie langs de dijk, haar zorgvuldige ontwerp en uitstraling er toe bijgedragen dat het gebouw uitstekend in haar omgeving past.

De Waalbandijk heeft voor veel bewoners van Gameren een bijzondere rol vervuld. De een heeft haar liefde van haar leven op de dijk ontmoet waar ze nu 60 jaar mee getrouwd is. Een ander werd in de tweede wereldoorlog op de dijk beschoten. Zo hebben veel bewoners geschiedenis met de dijk. De trap omhoog de dijk op, tegenover de ingang van de Slotshof is voor veel, hoewel een hele klim een welkome toevoeging.

Gameren Slotshof2
Gameren Slotshof2

Na een decennium van hard werken aan plannen, financiering en realisatie stonden wij, 13 juni 2012 samen met de kersverse nieuwe bewoners van de Slotshof op het zonnige terras te luisteren naar de voordracht van het speciaal voor dit huis gemaakte gedicht van Simone Thoolen. De klassieke uitstraling en de gedetailleerdheid van De Slotshof hebben iedereen enthousiast gemaakt. Niet alleen de opdrachtgever en de bewoners, ook de gemeente Zaltbommel heeft het gebouw omarmd. Vandaar dat bij de officiƫle opening van De Slotshof door wethouder Adrie Bragt, wethouder Ruimte & Wonen van de gemeente Zaltbommel, ook burgemeester Albert van den Bosch en Ton van Balken (CDA), Wethouder Onderwijs, Welzijn & Milieu en locoburgemeester aanwezig waren.

Onder het klassieke jasje van het gebouw ligt een modern comfortabel gebouw uitgevoerd met een centraal warmtepompsyteem en vloerverwarming. De warmte van de ventilatielucht wordt geregenereerd. De bewoners kunnen via een De Slotshof te Gameren is met recht een plek om naar volle tevredenheid vorstelijk te wonen.

Projectarchitect: Martien de Schepper architect BNA

Opdrachtgever : De Kernen te Hedel

Bouwbedrijf: Hendriks Bouw te Oss

EEN HUIS VOOR DE JEUGD VAN GISTEREN

Met zorg ommanteld – op een intieme thuisplek

Woont hier de jeugd van gisteren

Wiens woorden van vandaag

De wijsheden van morgen zullen zijn

Wonen en zorg aaneengesmeed

In de complexe wereld van het hier en nu

De kern van wonen

Is een ‘thuis’ bieden – aan iedereen, op elk moment

Simone Thoolen

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + five =