De Schepper Heijligers Architecten B.V. | architects, The Hague, The Netherlands
Burgemeester van Karnebeekaan 14, 2585 BB, Den Haag | info@dsharchitecten.nl | MdS 06 410 526 76 | WH 06 400 467 06
Backerhof Poeldijk

Wijkcentrum Poeldijk, De Backerhof

by wolter

Willeke Alberti bij opening van het Wijkcentrum Poeldijk, De Backerhof

‘Het is eigenlijk een nieuw centrum geworden’ Woningcorporatie Arcade heeft het wijkcentrum Poeldijk, De Backerhof, een grondige opknapbeurt gegeven. Arcade heeft in zes maanden tijd van een gedateerde zaal een modern multifunctioneel wijkcentrum gemaakt.

Wijkcentrum Poeldijk Backerhof

Wijkcentrum Poeldijk Backerhof

Stichting Welzijn Westland huurt De Backerhof van eigenaar Arcade en organiseert in deze ruimte activiteiten voor de bewoners van Poeldijk. Hier kunnen de bewoners bijeenkomen en samen biljarten, koersballen, zumbalessen volgen, aan yoga doen of computerlessen volgen.

Verbouwing
De toiletruimtes en de recreatiezaal van De Backerhof zijn eerst volledig leeggesloopt, voordat werd begonnen met de opbouw. Ook is een extra ruimte aangebouwd van ongeveer 24 m², die als computerlokaal in gebruik genomen is. De bestaande keuken is verplaatst en aangevuld met nieuwe keukenapparatuur. Alle technische installaties zijn vernieuwd, zoals ventilatie, sanitair en verlichting. De recreatieruimte is in drie kleine zalen in te delen, zodat meerdere activiteiten tegelijk kunnen plaatsvinden. Er staat een nieuw podium met geluidsinstallatie en een beamer. In de gang zijn vaste zitjes gemaakt, zodat er makkelijker activiteiten, zoals koersbalwedstrijden, gehouden kunnen worden.

Architect: Martien de Schepper architect BNA

Opdrachtgever: Arcade Wonen

 

Share this article

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.