De Schepper Heijligers Architecten B.V. | architects, The Hague, The Netherlands
Postbus 64665, 2506 CB, Den Haag | [email protected] | MdS 06 410 526 76 | WH 06 400 467 06
La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn

La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn

by wolter

Op de overgang van het nieuwe stadscentrum naar park en tennispark is het nieuwe gebouw van La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Aan de stadszijde van het La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn , Raoul Wallenbergplein, is de entree gesitueerd met een maximale hoogte van 4 bouwlagen, naast het nieuw te realiseren belendend gebouw met een hoogte van 8 bouwlagen.

La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn

La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn

Het gebouw is geplaatst op een natuurstenen sokkel van donker graniet en heeft een entree met een licht granieten bekleding. De transparantie van vier bouwlagen, vide en trappenhuis is vanuit het interieur naar de stad en stadhuis een belevenis. Stijgend van verdieping naar verdieping komt het zicht op de stad boven de bomen van de Prins Bernardlaan tot leven. Door de lift deels te plaatsen aan de vide en trappen ontstaat een verdeling in de open ruimten van de gangen. De eerste en tweede verdieping van de kantoorstrook aan de Prins Bernardlaan steekt visueel als gekromde doos in de vide, waardoor de binnenwanden aan de vide en gang de rode steenkleur van de buitengevel hebben gekregen.

La Gro Advocaten kantoor Alphen aan den Rijn

Interieur kantoor La Gro Advocaten Alphen aan den Rijn

In navolging van het gebouw hebben we voor opdrachtgever ook het interieur ontworpen, er ontstond een eenduidig geheel. De balie in de entreezone, de routing, de bibliotheek, de vergaderzaal, de werkplekken, de afdelingsruimten en het bedrijfsrestaurant.
Het meest markante onderdeel van het interieur van La Gro Advocaten is echter de 12 meter hoge vide waarin het trappenhuis, de lift en de receptie zijn opgenomen. De openheid van de grote glazen pui creĆ«ert een relatie tussen de stad en de gebruikers in het gebouw. Een prachtig schouwspel is het om de bewegingen op het opengewerkte trappenhuis en in de liftschacht te volgen. Dit trappenhuis slingert zich om, de van kijkgaten voorziene, betonnen middenconstructie. Een waar theatraal gebeuren….. La Gro advocaten hebben de vide gecompleteerd door toepassing van op locatie gerichte beeldende kunst. Het bedrijfsrestaurant is op de bovenste etage, van daaruit , tussen de boomtoppen, men een prachtig uitzicht krijgt over Alphen a/d Rijn.

Architect: Wolter Heijligers architect BNA i.s.m. Peter Heuzinkveld

Bouwbedrijf: Variant Bouwbedrijf, Alphen aan den Rijn

Bouwmanagement: Alphaplan Adviseurs in Bouwen

Opdrachtgever: La Gro Advocaten Alphen aan den Rijn

 

 

Share this article

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *